Nå blir det butikk med garn, søm og gardsutsalg på Mølla

Etter noen måneder med “dating” er det nå klart. Et fast forhold er inngått og Tunstua Garn&Søm og Gardsutsalg skal åpne egen butikk på Mølla.

– Vi har vært ganske tydelige på at vi ønsket oss et lokale her på Mølla, og det har vi nå fått, sier Grethe Enger fornøyd. 15. Mars åpner den ganske ferske familiebedriften fra Brumunddal egen butikk i de tidligere lokalene til Interflora, ved Cafe Jeanette.

Kjøpesenterleder Harald Tungevåg er godt fornøyd med å ha fått den nye butikken i hus etter noen måneder med “dating”.

– De er veldig fint å få inn lokale “krydderbutikker”, som jeg kaller det. Det gir en fin motvekt til kjedebutikker som vi har flest av. Med garn og søm har tilbyr de også noe som har vært etterspurt. Garn er et tilbud som både Nille, EuroSpar og også Fabrikkutsalget har gitt seg med, sier senterlederen.

Dette blir da det tredje nye tilskuddet på senteret i tillegg til ny frisør og kjedebutikken Normal.

Grethe, Elin og Toini er en lokal bedrift fra Brumunddal gir senteret et etterlengtet garntilbud. De saser også på sømtjenester, samt kjekjøtt, honning og egg fra familiens småbruk.

Liten familiebedrift

Tunstua Garn&Søm og Gardsutsalg startet opp i 2021, med søstrene Toini og Elin Enger og mor Grethe Enger ved roret. Hjemme på småbruket Haugstuen i Brumunddal, satset de som besøksgård med utsalg av garn, sømtjenester og egne gårdsprodukter med kjekjøtt, egg og honning.

– Mor skulle handle inn litt garn og endte opp med og investerte 220.000 kroner. Det ble ganske mye garn, ler datter Toini. Det var greit å få litt fart på salget.

– Vi hadde markeder hjemme og var også mye rundt. Her på Mølla var vi først med på et julemarked og påskemarked. Før jul i fjor fikk vi mulighet til å ha stand inne i et lokale på senteret fire dager i desember. Det ble til ei uke, to uker og til slutt hele desember, forteller Toini.

Også januar og februar har damene fortsatt med utvidet stand, eller pop-up butikk, i lokalene som likevel sto ledige etter at outleten til Sport 1 hadde flyttet ut.

Det har tatt helt av med sømoppdrag, så det er ikke late dager for Grethes gamle symaskin fra 1950-tallet. Også datter Toini er i gang med ny symaskin.

Tatt av med søm

– Muligheten til å teste ut virksomheten har bare vært positivt og har betydd veldig mye. For oss har dette handlet om å satse eller gi oss, forteller Toini og Grethe.

Fasiten etter tre måneders prøvetid er godt salg av både garn og utstyr. Og, det som skulle være en forsiktig start med sømtjenester for glidelås og opplegg av bukser ble ikke helt som ventet.

– Det har tatt helt av. Nå syr både jeg og Toini for å ta unna og vi får inn alt mulig av oppdrag. Søm utgjør nå 1/3 av omsetningen vår, sier sjefsyerske Grethe, som er tilbake på gamle tomter hvor hun tidligere jobbet mange år som skomaker. Men, hun har ingen planer om å bli ved sin lest.

– Nei, det er ikke aktuelt, jeg er pensjonist og vel så det, smiler 70-åringen.

Etter noen måneder med “dating” er det klart. Et fast folhold er inngått og Tunstua Garn&Søm og Gardsutsalg skal åpne egen butikk på Mølla. F.v: Senterleder Harald Tungevåg, søstrene Toini og Elin Enger Kolloen og mor Grethe Enger i Tunstua Garn&Søm og gardsutslag.

ÅPNINGSTIDER / AVVIKENDE

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt. Les mer