Nå åpner Normal dørene for hår, sminke og godteri – og alt annet på Mølla

Maia Marie Myrbråten og Jennie Teian Mago er klare for åpningsfest, og håper på kø ut døra på kjøpesenteret når gitteret ruller opp for Normal på Mølla på torsdag.

– Nå er vi klare for åpningsfest, og gleder oss skikkelig. Vi får besøk av næringssjef Ove Gjesdal, og vi vil ha DJ, lykkehjul, goodiebags og det vil bli pallekonkurranse hvor man kan gjette verdien av varene vi har samlet på en pall. Den som kommer nærmest vinner varene, forteller butikksjef Maia Marie Myrbråten.

27-åringene Jennie og Maia Marie er “gamlingene” som leder butikkgjengen på i alt ni personer, som trakk det lengste strået blant 300 søkere. De satser spesielt på unge folk.

Vanskelig å vente

Den siste halvannen uka har det vært liv og røre i butikklokalet. Lavpriskjedens eget internasjonale butikkbyggingsteam fra Danmark, vært på plass for å rigge og få på plass tusenvis av varer. Av praktiske årsaker har gitteret vært mye åpent i denne perioden.

– Det har ført til at vi allerede hatt en del innom som ønsket å handle. En ble faktisk skikkelig irritert da vi fortalte at vi ikke hadde åpnet og at det ikke var mulig å få kjøpt noe enda, forteller Jennie, før de to legger til at det ellers bare har vært koselig med interessen fra publikum.

300 søkere ville ha jobb

Det er ingen tvil om Normal er en kjedebutikk som kjøpesenterets kunder virkelig ønsket seg til Brumunddal og Mølla. Også interessen for å jobbe i den nye butikken har også vært enorm.

Brumunddalsjenta Jennie trakk det lengste strået i bunken med 300 søkere, og fikk stillingen som assisterende butikksjef. Etter tre år som avdelingsleder på New Yorker på CC Hamar er hun nå tilbake på Mølla, hvor hun tidligere har jobbet hos Zavanna.

– Jeg har savnet Mølla og gleder meg veldig til å komme tilbake til den gode atmosfæren som er her, sier Jennie, som er godt fornøyd etter sin første uke som på ingen måte har vært normal.

Assisterende butikksjef Jennie Teian Mago (t.v) og butikksjef Maia Marie Myrbråten er festklare og gleder seg. Torsdag morgen braker det løst med åpning av Normal på Mølla.

Ønsker seg storinnrykk

Sammen med assisterende butikksjef Jennie Teian Mago har de et klart ønske for åpningsfesten
– Vi håper selvsagt på kø ut inngangsdøra på kjøpesenteret, smiler de. Noen spesielle pristilbud under åpninga blir det ikke.

– Normal har ikke tilbud, vi har bare gode varer til gode priser hele tiden, smiler Maia, på vennlige gudbrandsdalsdialekt. Hvordan havnet hun her, mon tro?

– Vi bodde i Oslo og da vi skulle krype litt nærmere familie på Otta, falt valget på Brumunddal. Det er en mellomting med sentral beliggenhet og vi har alt vi trenger her, forteller Maia Marie, som nærmer seg to års fartstid som brumunddøl.

Ottadølen har jobbet i den danske butikkjeden, siden hun var 21 år og har vært butikksjef for Normal-butikker på Lillestrøm, Kløfta, Strømmen og Lillehammer. Med god butikksjef-erfaring lar hun seg ikke skremme nyetablering mens hun er i svangerskapspermisjon, men forteller at hun vil ha vikarhjelp fra butikksjefen hos Normal på Hamar fram til juli.

27-åringene Jennie og Maia Marie er “gamlingene” som leder butikkgjengen på i alt ni personer, som trakk det lengste strået blant 300 søkere. De satser spesielt på unge folk.

Satser på de unge

De to butikksjefene på 27 år, omtaler seg selv som “gamlingene” som leder an troppen med ni ansatte som starter i hel- og deltidsstillinger hos Normal i Brumunddal. Alle er lokale folk fra Brumunddal, Moelv og Furnes. Butikksjefen forteller at aldersgrensa er satt til 16 for helt nye ansettelser, men om man allerede er i kjeden og overføres fra en annen butikk, kan man være yngre. Den yngste i Brumunddal er derfor 15 år.

– Vi satser spesielt på å kunne tilby en arbeidsmulighet for ungdommer, sier Maia Marie.

ÅPNINGSTIDER / AVVIKENDE

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt. Les mer