29 skoleelever varter opp med “Grønne dager”

Nå venter “Grønne dager” på Mølla storsenter. For første gang skal elever fra Ringsaker videregående skole arrangere dagene, med miljø- og bærekraft i sentrum 

I takt med at det grønne forsiktig titter fram fra dvalen etter en lang vinter, går det nå fra påskegult til grønt på Mølla storsenter. I uke 16, fra 17. til 22. April, er det klart for “Grønne dager”. 

– I løpet av uka inntas kjøpesenteret av 29 elever fra andre året på Salg, service og reiseliv på Ringsaker videregående skole. De har for første gang fått oppgaven med å planlegge og gjennomføre alt av aktiviteter knyttet til “Grønne dager” i år, forteller senterleder Harald Tungevåg.  

Skoleelevene vil varte opp med flere spennende aktiviteter gjennom uka. 

Bruktmarked for ungdom

Elevene er i full gang med innsamling av klær til et stort gjenbruksmarked, hvor de retter seg spesielt til ungdom. Bruktmarkedet vil du finne i et ledig butikk-lokale i første etasje, gjennom hele uka. Lørdag venter en “grand finale” med motevisning av gjenbruksklær, som finner sted i den nye rulletrappa ned fra Sport 1 til kafeområdet ved Cafe Jeanette.  

4255 grønne dager-2841 4-5 format
4255 grønne dager-2851 4-5 format

Elevene stiller selv som modeller, og det som blir igjen av klær etter bruktmarkedet vil bli gitt i gave til Kirkens Bymisjon.  

Barnehager i hotellbransjen

Små byggmestre skal også få innrede små hoteller i løpet av uka. Skoleelevene har nemlig invitert de eldste barna i barnehagene i Brumunddal på besøk. Med assistanse fra medelever på byggfag på Ringsaker videregående skole står småhotellene klare, og barna er på forhånd oppfordret til å ta turen ut for å finne kongler, kvist, lauv og gras. Så er det felles oppdraget å sørge for et perfekt innredet bie- og insektshotell. 

En av de tre dagene er allerede fullbooket. 

– Elevene vil også stå på stand utenfor butikkene for å informere om hva hver enkelt butikk har av grønne mål og aktiviteter, forteller senterlederen, som gladelig har stilt senteret til disposisjon for elevene.  

Fremtidens potensielle kollegaer

– Det er fint for oss å få flere ungdommer inn på senteret, og elever innen salg og service er den rette linja for oss å satse på. Her får de en mulighet til å prøve seg på ordentlig. Det gir også fremtidens potensielle kollegaer en fin mulighet til å bli kjent med bransjen og senteret, i tillegg til nyttig praktisk erfaring, sier Tungevåg.  

Kanskje kan det vegen bli kortere til en lærlingplass, som det er stort behov for.  

Kjøpesenteret i Brumunddal har nå 28 butikker og virksomheter og er arbeidsplass for 175 til 200 ansatte.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt. Les mer