Vinterferie for småbarnsfamilier - hjemme eller på hytta

Nå står vinterferien for tur, og Ringo, Kid, Sport 1, Ark og Cafe Jeanette har hentet frem sine beste tips og råd til vinterferiekos for hele familien enten du er på hytta eller hjemme. 

For den som er glad i innekos

Ble januar både litt lang, travel og mørk? Nå kommer vinterferien med etterlengtede fridager og familiekos. Kanskje gleder du deg også til å slå deg ned i godstolen eller krølle deg sammen under et pledd på sofaen, med kakao i koppen og ei god bok? Hege Engebakken hos Kid har mange muligheter for den som er glad i innekos.  

– Duftlys er veldig populært og er en enkel og rimelig måte å lage en lun og avslappet atmosfære, på, sier Hege. Med sitt nye slagord “Det er godt å komme hjem”, har interiørbutikken klare hjemmekosføringer. Myke pledd og gode puter er butikken godt kjent for. Hege kan også varte opp med alt fra pysj og morgenkåper, til badekåper, håndklær, kremer og såper til en koselig SPA-kveld for egenpleie på badet. Eller, hva med å overraske din kjære med en romantisk kveld for to, etter at barna har lagt seg?  

Barna skal også kose seg.

– Vi har mye godteri og slim til glede for de små, og til fortvilelse for mor og far, smiler Ann-Jorunn Andreassen hos Ringo. De satser spesielt på brettspill og puslespill inn mot vinterferien, men Lego er alltid en populær inneaktivitet for alle aldersgrupper.  – Her har vi alt fra det enkleste til de minste,til en flott Vespa og McLarens formel 1 bil av det mer avanserte slaget, sier Ann-Jorunn.  

For den spill - og reiseglade

Kanskje lar det seg ikke gjøre å ta med familien på en utenlandsferie i år? Da er det godt å vite at man kan reise verden rundt med hele familien hjemme i stua eller på hytta. Heidi Skaugen hos ARK har Ticket to ride” som en klar brettspillanbefaling for familien. Av gamle brettspillklassikere legger hun turen til Afrika med “Den forsvunnende diamant”. For en helt kortreist brettspillkveld anbefaler Anne Johansen hos Sport 1 det helt nye Ringsakerspillet, som du kan få kjøpt hos dem og flere andre butikker på Mølla Storsenter.  

Andre spillanbefalinger er populære Vildkatten for barn fra fem til åtte år og “Den første vildkattenfor de aller minste. Også må vi ikke glemme kortspill som Uno, Skipo og Ligretto, da. 

For den som er glad i å være ute.

Aktive dager ute hører med til familielivet i vinterferien. Anne hos Sport 1 har alt du trenger fra innerst til ytterst – og ting å leke seg med.  

– Kle dere godt, er Annes første anbefaling, som selvsagt har alt man kan tenke seg av klær og utstyr for fine utedager. 

– Akematter og Surfer er barnas favoritter, sier Anne, som oppfordrer til å gå ut å lage akebakke og arrangere akekonkurranse med hele familien. Et annet tips er å ta en skøytedag med familien på en av de mange skøytebanene rundt om i Ringsaker. Eller hva med å investere i ei hodelykt og runde av vinterferien med en fullmånetur med bålkos i skogen, søndag 5. februar? 

Ann-Jorunn hos Ringo henger seg også på med et artig tips.  – Ta med lekebøtte og spade og gå ut å lag et snøslott, anbefaler hun.  

 

For den matglade

Med ferie kan det være godt å slippe å lage maten selv. Dette har Cafe Jeanette tenkt på.  

Vi vil ha åpent hver dag, også søndag, med middagsservering hele vinterferien, forteller Therese Moe Wahl, som varter opp med tradisjonsretter som stekt flesk, kjøttkaker og laks. For de yngste gjestene tilbys mindre porsjon, samt pølse og pommes frites som egen barnerett. Cafeen vil også ha lunsjmeny som vanlig 

Kanskje er dere av de mange som fikk airfryer til jul, og lurer på hvordan dere skal bruke den til noe annet enn kylling og pommes frites? Dere er ikke alene. Heidi hos Ark selger nemlig godt av “Den store airfryerboka. Kanskje kan hele familien samles på kjøkkenet og finne sin airfryer-favoritt i vinterferien?  

Hege hos Kid har også litt å by på for den som har lyst til å diske opp og imponere litt ved kjøkkenbenken i ferietida.   – Vi har en veldig bra serie “Kid Gourmet Selection” med ulike krydder, pasta, pastasaus, pesto pizzasauser og annet godt, frister Hege.  

For den leseglade

Og, til slutt. Her kommer bokanbefalingene for vinterferien. 

Heidi hos Ark henter frem sin soleklare krimfavoritt: “De bergtatte” av Anders De la Motte. – Dette er en skikkelig “pageturner”. Dette er ei god og tjukk bok, som holder deg på tå hev og bevarer spenningen helt til slutten, sier Heidi om den første boka i en ny serie fra den svenske forfatteren.  

For den som liker det litt mer avslappende, men likevel med en god porsjon mystikk, anbefaler hun “De tre” av Valérie Perrin. Dette er den andre boken av den franske forfatteren som er oversatt til norsk, etter “Å vanne blomster om kvelden”, som gikk sin seiersgang i hele Europa. 

I kategorien feelgood for damene anbefaler hun bestselgeren “En evighet fra deg” av britiske Jenny Colgan. 

For de aller minste er brannbamsen Bjørnis og nye “Hvor er Bjørnis?” å anbefale. Jørn Lier Horst og Detektivbyrå nr. 2 og den nye “Operasjon Fartsstripe” er et godt valg for aldersgruppa åtte til tolv år.  

– Hos ungdom, og spesielt unge jenter, ser vi en trend at de henter inspirasjon fra TikTok og sosiale medier. Vi selger veldig mye av de engelskspråkelige bøkene fra Collin Hoover til denne aldergruppa. 

Bokhandleren erfarer at gutta er mindre leseglade, men kan anbefale Percy Jackson-serien fra Rick Riordon.  

God ferie!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt. Les mer