En fullkommen kveld

Februar er måneden for kjærlighet. Først kjærligheten til alle mødre søndag 12. februar, etterfulgt av kjærligheten til alle vi er glad i tirsdag 14. februar. 

I livene våre har vi mennesker rundt oss som vi setter pris på. Ektefelle. Samboer. Kjæreste. En god venn. Foreldre. Søsken. Tanter. Onkler. I en travel hverdag er det lett å glemme både å fortelle og vise de vi er mest glad i at vi er nettopp det.  

Kanskje er tiden inne for å gi dem en helt fullkommen kveld? Og Mølla viser vei… 

Hjertelige tilstander og ringer for to

Det er ingen tvil om at februar er kjærlighetens måned når vi kommer til smykkebutikken Bjørklund.  

– Ja, det er sesongen for kjærlighet hos oss nå. Det går ekstra mye i hjerter, både til valentinsdagen og morsdag. Til morsdag har vi mange fine mammahjerter. Vi kan også hjelpe med å få gravert inn det du ønsker på et smykke, sier Heidi Lindstadhagen og Tina A. Bjørbeck. 

Bjørklund har tilbud på gifteringer fra Duett, 50% på den andre ringen når du kjøper to.

– Hva er deres beste tips til en fullkommen kveld? 

 – En skikkelig fullkommen kveld må jo være et frieri, sier de to. Heidi mener også at en fullkommen kveld starter allerede med garderoben og valg av antrekk og smykker så man føler seg ordentlig fin.  

Etter mange år med ensfargede smykker er farger på vei for litt ekstra smykkemagi, kan de to fortelle.  

Tøfler, tursko og stiletthæl

Er det mulig å sko seg for en fullkommen kveld, mon tro?  

– Jeg tenker at hvis du pynter deg og tar på en rålekker pensko, så kan det bli en riktig så fullkommen kveld, ler Lisbeth Haugom hos Eurosko.  

Nå er det riktignok en litt mer ullen stil som ofte gjelder for morsdagen. Tøfler. Men for en kveld med din Valentine kan det jo være helt perfekt å krype under et pledd i sofaen, og kanskje se en serie sammen på Netflix? Selv har Haugom en tur ut i skogen eller på fjellet som sin favoritt, og trekker fram tursko som et godt valg både for han og henne. Er du opptatt av litt ekstra sikkerhet for de kjæreste i livet ditt, finnes også tursko med innebygde brodder.  

Eurosko 20% på piggsko fra torsdag 9.februar til lørdag 11.februar.

Vi ser at også at flere av de yngre gutta gjerne kjøper nye vårsko til kjæresten sin, sier Haugom, som har fått inn flere typer av sneakers med og uten bling.

Noe for enhver smak der altså.  

Silkemykt og velduftende

Gun Elisabeth Høisveen hos Marguerite Skintonic ønsker velkommen til et silkemykt og  velduftende univers, når vi tar turen innom for hennes beste tips for å skape en fullkommen kveld.  

Marguerite Skin Tonic har 25% på utvalgte dufter både til han og henne.

– En god duft for både mann og kvinne kan jo bidra til en fullkommen kveld, vil jeg si. Og så må vi jo gjøre oss litt vakre for hverandre da, råder Høisveen.  

Hun inviterer oss med på en silkemyk liten reise til Japan hvor hun anbefaler hudpleiemerket Senai.

Historien bak produktene er at de oppdaget at kvinnene som jobbet med silke hadde så glatte hender, forteller hun om hudpleieserien de vil vie litt ekstra oppmerksomhet på nå i februar.  

Matlaging med hjerte og sjel

På vår lille rundtur viser det seg at å gå ut og spise, eller kose seg med å lage god mat hjemme, er en sikker vinner for en fullkommen kveld.  Så med en tur innom Marius Dahl i ferskvaredisken på Eurospar, kan du legge et godt grunnlag der veien til hjertet går via magen.  

– Hva du skal lage kommer jo litt an på hvem du vil imponere da, men en god biff er vel sjelden helt feil. Jeg vil si at du kommer langt om du prøver å lage noe hjemmelaget og legger litt hjerte og sjel i det ut fra kjøkkenferdighetene man har, sier Dahl. Kanskje kan man sette av litt tid på kjøkkenet og lage maten sammen – og ta gjerne med barna.  

Når det kommer til mor, er det nok ofte søtsaker og ei god kake som vanker i gave fra dagligvarebutikken på kjøpesenteret.   

Langstilkede roser og bugnende buketter

Blomster, og spesielt roser, er umulig å komme utenom som valentinsgave. Februar er en travel måned for Interflora Marihøna.

– Det går mye i roser, da ja. Du har de som kjøper en langstilket rose, til de som vil ha full pakke med en stor bukett, sjokolade og bamser, forteller Hege Saugstad, og påpeker at det først og fremst er tanken som teller. Hun opplever at blomsterkjøp til valentinsdagen har blitt større enn til morsdagen. 

Det er spesielt yngre menn, i 20- og 30-årene som kommer innom for å handle, mens de eldre kara har blitt flinkere med årene. Det er lengre mellom damene som kommer for å handle blomster til mannen sin.  

– Hvorfor er det slik at det bare er kara som skal kjøpe blomster?, sier Saugstad, som en liten oppfordring til damene.  

– Får blomsterforhandleren selv blomster på valentinsdagen? 

– Ja, jeg får en stor bukett hvert år. Den kjøper han hos Marihøna på Elverum. Siden han pendler i jobben og stort sett aldri er hjemme på denne dagen, så er det en fullkommen kveld for meg å få buketten levert på døra. Da setter jeg meg ned og koser meg med et glass vin etterpå, smiler Saugstad.  

Roser er kjærlighetens blomst, men har også sitt eget språk:

  • En rød rose: Jeg begjærer deg
  • Tre røde roser: Jeg elsker deg
  • Sju røde roser: Jeg er din for evig
  • Tolv røde roser: Sterkere kan jeg ikke uttrykke min kjærlighet
  • En rød rose, pluss to røde knopper: Dette må holdes hemmelig
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

ÅPNINGSTIDER / AVVIKENDE

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt. Les mer