Julegryta

Helt siden 1901 har Frelsesarmeen hatt innsamling i førjulstiden for de vanskeligstilte, og i år igjen har de plassert Julegryta på Mølla Storsenter.

For mange er det knyttet både tradisjon og julestemning til Julegryta. For mange andre er det synonymt med mat, varme klær og verdighet. I år er det den 123. gangen Julegryta er satt ut i desember, og det er over 200 av dem, over hele landet.

Line Ørbekk, kaptein i Frelsesarmeen. Salget av juleheftet “Krigsropet” går uavkortet til Julegryta.

Hva er Julegryta?

  • Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember.
  • I Norge satt ut for 123. gang i desember 2023 med over 200 gryter.
  • Gjør det mulig å hjelpe i form av mat, klær, omsorg og fellesskap lokalt i Norge året gjennom.
  • Hjelper lavinntektsfamilier, personer med rusproblemer, eldre, ensomme, barn og unge.

Hjelp i en vanskelig tid.

Dugnaden, som hele Norge deltar på, hjelper lavinntektsfamilier, de med rusproblemer, eldre, ensomme, barn og unge. Etter behov får de hjelp i form av mat, klær, omsorg og felleskap, gjennom hele året. Julegryta bidrar til en bedre hverdag for mange, hele året rundt.

«Året i år er et litt annerledes år», sier Line Ørbekk, kaptein i Frelsesarmeen. Det er mange som sliter, og alle bidrag nytter, store som små. «150 husstander i Ringsaker får hjelp til en verdig julehøytid i år, og givergleden er stor blant Ringsakers befolkning», kan Ørbekk fortelle.

Pengene som samles inn blir blant annet omgjort til gavekort som kan benyttes i alle NorgesGruppens butikker, og hjemmeboende barn under 18 år får gaver under juletreet. De sender hvert år nasjonalt flere hundre barn og voksne på ferie, og bidragene blir til norskundervisning og kurs innen økonomi.

Ørbekk forteller at de også gjør andre aktiviteter, og nå skal de ta med seg en god gjeng på kino. En koselig førjulsfilm står på menyen, med full filmpakke, popcorn og brus. I år er det Teddybjørnens Jul som er den utvalgte julefilmen, og barn og voksne kan få et lite avbrekk i hverdagen.

For mange av de som mottar støtte utgjør det den store forskjellen, og tilbakemeldingen fra de fleste er at «dette redder jula», og takknemligheten er stor for gavene i Julegryta!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt. Les mer