Den perfekte juleribben!

En stor del av Norges befolkning spiser ribbe på julaften og alle lurer på det samme: Blir svoren sprø i år?

Serverer du ribbe på julaften er kravet om sprø svor nesten ufravikelig. I teorien skal det ikke være så vanskelig, men i praksis vet vi at det ofte kan gå galt likevel. Hos EUROSPAR Mølla finner du de gode knepene for å få ribben perfekt.

EUROSPAR på Møllas vei til den perfekte ribben.

  1. Skjær ruter gjennom svoren og litt ned i fettet, eller kjøp ferdigrutet ribbe. Gni ribben med salt og pepper 1-3 dager før steking. Beregn 2-3 ts salt og ½ ts pepper til 2 kilo ribbe.

  2. Legg ribben i langpannen med svoren opp. Stikk en asjett under, slik at midten av ribben ligger høyest.

  3. Hell over 2 dl vann og dekk langpannen med folie.

  4. Forvarm ovnen til 230° C. Sett langpannen midt i ovnen og la ribben dampe i ca. 45 minutter.

  5. Fjern folien men la asjetten ligge. Skru ovnen ned til 200° C og sett pannen midt i ovnen. La ribben steke videre, tynnribbe i ca. 1 time, midtribbe ca. 2 timer.

  6. Svoren blir ofte sprø av seg selv. Hvis ikke kan du mot slutten av steketiden sette pannen høyere i ovnen og øke temperaturen til 250° C eller sette på grillelementet. Følg med så du ikke brenner svoren! Hvis bare deler av ribben har fått sprø svor, kan de dekkes med folie slik at de ikke blir brent.

  7. La ribben hvile i ca. 20 minutter, slik at kjøttsaften «setter seg» og du får en saftig og god ribbe. Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribben de siste 20 minuttene.

  8. Ønsker du å unngå stresset like før det store måltidet kan man steke ribben litt tidligere på dagen. La den «sette seg» i ca. 20 minutter og del så opp i serveringsstykker. Legg ribbebitene i langpannen sammen med medisterkaker og julepølse, og varm opp like før servering, på 200° C i ca. 30 minutter.

EUROSPAR på Mølla hjelper deg til målet, den perfekte juleribben.

Hos EUROSPAR Mølla finner du både fersk og frossen ribbe, og velger du den ferske kan vi hjelpe deg med å både knekke og rute den, slik at du får et godt utgangspunkt til et perfekt resultat. Bare kontakt betjeningen i ferskvaredisken hos EUROSPAR Mølla, så hjelper vi deg med dette.

EUROSPAR på Mølla ønsker dere alle en riktig God Jul, og lykke til med maten!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt. Les mer