Høststemningen på uteplassen

Høsten er ofte sett på som en tid for innekos, men det er fortsatt noen soldager igjen som kan nytes ute i den friske lufta. Hvorfor ikke bruke litt tid på å pynte opp uteplassen med noen høstblomster som kan gi farge og glede utover i høstmørket? Hege på Interflora Marihøna på Mølla har hjulpet oss med noen tips for å få opp høststemningen på uteplassen, og tilrettelegge for kvalitetstid. 

Hege anbefaler å velge holdbare planter som kan stå helt frem til de første kuldegradene, og noen kan til og med stå pent vinteren igjennom. 

Brassica, eller pyntekål, kommer i mange former og farger og kan være en fin liten fargeklatt. Den tåler noe frost, og når frosten først kommer holder den form og farge gjennom hele vinteren. 

Hebe tåler ikke frost like godt, men trives godt ute i den friske høstlufta, her sammen med en hvit brassica. 

Lyng er en klassisk høstblomst som ikke går av moten. Hege har valgt Calluna over Erica fordi den blomstrer tidligere og holder på blomstene lenger. Den holder seg også fin både i farge og form gjennom vinteren.  

Lyng er mest kjent for sine rosa og hvite varianter, men den finnes også i grønt, gult, oransje, grått og varianter av rustbrunt. 

I potten til høyre ser du Calocephalus, også kjent som Sølvtråd. Denne klarer seg godt gjennom vinteren, og kombinert med Muehlenbeckia blir den en flott dekorasjon. Muehlenbeckia, eller pletter i luften som den også kalles, tåler ikke frost i jorda. I potten til høyre er det en variant av Hebe. 

Høsten er sesong for innhøsting, og Hege har fått inn mange søte små pyntegresskar. Disse kan brukes både ute og inne for å få litt mer farge rundt omkring. Kongler er også fint å pynte med i de tomme pottene ute. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt. Les mer