Krimentusiasten Heidi på Ark tipser

Det har blitt rim på bilruta på morgenen, regnet bøtter ned og turskoene er fortsatt fuktige etter gårsdagens topptur. Da er det tid for å kaste noen kubber på peisen, krype under et pledd i sofaen og fiske fram en god bok. Vi tok turen innom Ark Mølla for å høre med krim-entusiasten Heidi hvilken krim vi burde lese i høst. Her er hennes tre på topp. 

Johan Theorin – Beinrester

Johan Theorin er av Heidis gamle favoritter. Ventetiden på bok nummer 5 i serien, Beinrester, har vært lang, men ifølge Heidi har den vært verdt det. Forrige bok, Gravrøys, ble gitt ut i 2014. Heidi sier hun liker boken fordi den er en kontrast til klassiske krimbøker som følger politietterforskere. Denne bokserien følger Gerolf Davidsson, en av Ölands eldste innbyggere. Bokserien har høstet masse gode kritikker, og “Beinrester” blir kalt den beste i serien. 

ark.no skriver dette om boken: 

Ölandskvartetten blir kvintett. En mann dør i et steinras på en øde strand på Öland. På marken ved siden av ham har noen rukket å legge en krans av roser. Da politibetjent Tilda Davidsson løfter på kransen, finner hun beinrester fra en mann som hun sist så sammen med sin gamle slektning, den 86-årige skipperen Gerlof. Gerlof er gammel og svak, men må likevel finne ut hvorfor en tragedie fra fortiden på nytt skaper redsel og hat. Et hat som er så sterkt at mordet på stranden bare er begynnelsen …” 

Saken fortsetter under bildet. 

Jo Nesbø - Blodmåne

Heidi er som mange andre krimfans, veldig glad i Nesbø og Harry Hole. Hun sier dette er en bok hun storkoste seg med, både språket og måten den er bygd opp på. Blodmåne er bok nummer 13 i serien om Harry Hole, og Nesbø er en storfavoritt for Heidi. 

ark.no skriver dette om boken: 

Harry har reist til Los Angeles for å drikke seg i hjel etter at livet hans er gått i stykker. Langt på vei har han greid det, men ikke helt. Han har hjulpet den eldre filmskuespilleren Lucille unna et narkotikakartell hun skylder én million dollar. Hun har gitt ham husly, selskap og en skreddersydd dress. I Oslo er to jenter forsvunnet og drept. Én av de mistenkte er en kjent eiendomsbaron. Katrine Bratt vil kontakte landets fremste spesialist på seriemord, men for sjefene i Politiet er et samarbeid med Harry Hole uaktuelt. Den mistenkte eiendomsbaronen vil derimot hyre ham som privatetterforsker. Harry takker nei, men det er før kartellet tar Lucille som gissel. Løser han saken, skal han få en bonus som dekker Lucilles gjeld. Hjemme i Norge samler Harry et lag bestående av en kokainselgende barndomsvenn, en korrupt politimann og en kreftsyk psykolog. Kartellet har gitt dem ti dager. Klokka tikker, og det er varslet blodmåne over Oslo.” 

“Det er noe av det mest grusomme, men samtidig fineste jeg har lest.”

Unni Lindell – Fremmedlegeme

– “Denne var drivende god, en god gammeldags pageturner med fint plott” sier Heidi. Fremmedlegeme er bok nummer to i serien om politietterforsker Lydia Winter. Den første boken heter nabovarsel og har høstet gode kritikker.  Heidi sier at “det er noe av det mest grusomme, men samtidig fineste jeg har lest”. Hun sier også at den nesten er umulig å legge fra seg, og at den bør leses på høylys dag. 

ark.no skriver dette om boken: 

“Lilja og Betzy er blant kvinnene som gjemmer seg for sine voldelige menn på en jordbærgård i indre Østfold. Stedet er driftet på ideell basis av en kvinne i 60-årene. Hun gjør alt for å hjelpe. Eller gjør hun det? En dag oppdager Lilja overvåkningskameraer i trærne. Og seks år gamle Bambi går i søvne en natt og finner noe fryktelig i skogen. Den unge politibetjenten Lydia Winther, kalt Snø jobber igjen på politihuset med Hay og Marian Dahle. En førti år gammel savnetsak fører Snø til gården. Det skal sette livet hennes i fare. Nesten for sent går den grufulle sannheten opp for henne. At det finnes farlige menn i verden er noe alle vet, men finnes det også farlige kvinner? UNNI LINDELL er en av Norges mestselgende forfattere med over 7 millioner solgte bøker. Hun har mottatt Rivertonprisen to ganger: for Drømmefangeren i 1999 og for Dronen i 2019. Hun ble nominert til den samme prisen for den forrige boken om Snø, Nabovarsel. 

Årets bok bekrefter noe jeg tidligere har skrevet, og jeg gjentar det gjerne: Unni Lindell befinner seg i det absolutte toppsjiktet av norske krimforfattere, hun skriver godt og presist og har et fast grep om de viktigste litterære virkemidlene.” 

Dra innom Ark på Mølla for å handle disse fremtidige klassikerne, og om du ønsker en annen sjanger har nok Heidi noen gode tips der også. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt. Les mer